شمس الدینی نوشت: این روزها شاهد آسیب ها و مشکلاتی از فضای مجازی هستیم که غفلت از سواد رسانه ای سبب اعتیاد در این فضا می شود.

 مقام معظم رهبری فرمودند من اگر رهبر نبودم مسئول فضای مجازی می شدم، این نشان از اهمیت فضای مجازی دارد. امروزه متاسفانه کودکان و نوجوانان اکثر ساعات روز را در فضای مجازی به سر می برند و برخی از خانواده ها هم با توجه به نداشتن اطلاعات کافی و همچنین سواد رسانه ای با آنها همراهی می کنند.

باید توجه داشت که این فضای مجازی علیرغم مزیت هایی که دارد،فضایی مسموم برای کودکان و نوجوانان محسوب می شود و خطراتی را برای این سنین به همراه دارد.

اعتیاد به فضای مجازی با توجه به راحت نصب کردن این شبکه ها و دسترسی آزاد به اینترنت و جذابیتی که دارد سبب می شود تا کودکان و نوجوانان موارد شخصی مثل عکس ها شماره تلفن خود را در دید عموم قرار دهند و به یکباره متوجه می‌شوند که تمام اسرار خانوادگی آنها لو رفته است.

سایبر بولینگ یا آزار رسانی، یک معضل اجتماعی است که معمولا از شبکه‌های اجتماعی خصوصاً اینستاگرام  سرچشمه می گیرد و می‌تواند باعث مشکلاتی می شود که در برخی موارد حتی به خودکشی ختم می شود و یا عدم هیجان کافی برای تجربه های سالم و یا نگاه بی اعتمادی و پوچی نسبت به آینده.

طبق مطالعات انجام شده افسردگی در جوانانی که بیشتر از دو ساعت در روز در شبکه های اجتماعی وقت خود را سپری می کنند در آینده  احتمال به وجود آمدن مشکلات ذهنی از قبیل اضطراب و نشانه هایی مثل استرس و افسردگی دراین افراد افزایش خواهد داشت.

 بنابراین با توجه به این مشکلات می طلبد که خانواده ها نسبت به کنترل فرزندان خود در فضای مجازی اهتمام ویژه داشته باشند و با آگاه کردن انها از خطرات و مضرات این فضا، اجازه ندهند که کودکان و نوجوانان در باتلاق مشکلات گرفتار شوند.

علی شمس الدینی کارشناس مسائل سیاسی