به گزارش بازتاب بروجرد، سن ازدواج به شدت بالا رفته، در این میان عواملی از جمله میل به تحصیل، اشتغال و مشکلات مالی دغدغه مهم دهه شصتی ها برای تشکیل زندگی مشترک بود و بالا رفتن سن ازدواج ضرر بسیار بزرگی برای فرد و جامعه به دنبال دارد.
هرچه ازدواج در سن پایین تر صورت گیرد، شرایط اجتماعی و قرار دادن خود در این شرایط و انعطاف پذیری فرد بالاتر می رود، در نهایت زندگی موفق تری به دنبال دارد اما وقتی سن ازدواج بالا رود قطعا فرد، توقعات زیادی از همسر آینده دارد چون در روابط اجتماعی، خانواده ها و همسران آنها را بررسی می کند و تصورش این است که همه ویژگی های مد نظر در یک فرد وجود داشته باشد.
وقتی سن بالا می رود، فرد انتظار دارد تمام این شرایط در یک فرد باشد که امکان پذیر نیست و همین نبود یک یا چند ویژگی در فرد مورد نظر باعث دلسردی و بی انگیزی می شود و در صورتی که منجر به ازدواج شود، چون این توقعات رخ نمی کند به طلاق می انجامد.
یکی از بهترین اقدامات در عرصه سیاست گذاری و نهادینه شدن در جامعه، این است که سن ازدواج کاهش یابد البته پایین بودن سن ازدواج به گونه ای است که فرد آمادگی مسئولیت پذیری را داشته باشد که در این صورت می تواند در اجتماع، یک خانواده قوی و مستحکم را شکل دهد.
زودتر ازدواج کردن برای فرد و جامعه به شدت نیاز بوده و اساسی است اما لزوم این مهم در گرو تسهیل در امر ازدواج و خانواده هاست که شرایط را برای تشکیل زندگی مشترک دو جوان، سخت نکنند.
خانواده ها نقش مهمی در تسهیل ازدواج دارند خصوصا خانواده دختر که می تواند با کاهش یک سری توقعاتی که فقط بیجا و صرفا برای چشم و همچشمی است و اهمیتی در خوشبختی ندارد مثل در مهریه و مراسم بالا یا داشتن منزل و خودرو و یا کار مناسب، نقش خود را در این تسهیل گری نشان دهد، بسیاری از توقعات در امر ازدواج سراسر ضرر است که سن ازدواج را بالا می برد اما اگر می خواهیم سن ازدواج بالا نرود و زندگی مشترک تشکیل شود باید خانواده ها کمک کنند.
توقعات بالا برای تشکیل زندگی، موانعی را ایجاد می کند و همین خواسته ها مانند زنجیرهای نامرئی به دست و پای دختر و پسر بسته می شود که عاملی در بالا رفتن سن ازدواج می شود پس بهتر است خانواده دختر و پسر با کنار زدن موانع، شرایط را برای یک زندگی ساده به دور از تجملات مهیا نمایند.
حامد پرچی، جامعه شناس
انتهای پیام/
Tuesday, 21 March , 2023